Asztalos Ágnes

Asztalos Ágnes

Asztalos Ágnes vagyok, dietetikus, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán végeztem 2013-ban.
Tanulmányaimat jelenleg is folytatom a Kar Táplálkozástudományi Mesterképzésén. Tudásomat igyekszem folyamatosan bővíteni különböző képzéseken és konferenciákon való részvétellel.

 

 

Ki a dietetikus?

 

A táplálkozástudomány és a dietetika területén hivatalosan elismert személy, aki a táplálkozástudományi ismereteket az egészséges és a beteg egyének élelmezésére és oktatására alkalmazza.

 

A dietetikai tanácsadás főbb témája az étrend helyes megválasztása, a betegséghez, az egyéni ízléshez, életritmushoz való gyakorlati alkalmazása.

A táplálkozási/dietetikai tanácsadás területei:

  • Különböző életkoroknak megfelelő egészséges étrendi ajánlások (gyermekkor, serdülőkor, felnőttkor, időskor)
  • Energiaegyensúly (fogyás, hízás, testtömeg szinten tartása)
  • Várandósság, szoptatás alatti étrend
  • Női egészséggel összefügg? problémák (pl.: PMS, PCOS, menopausa)
  • Reformtáplálkozás, vegetáriánus étrend
  • Táplálékallergiák, intoleranciák (pl.: tejfehérje-, tojás allergia, tejcukorérzékenység, gluténérzékenység)
  • Cukorbetegség
  • Emésztőrendszeri betegségek (pl.: Chron, Colitis, reflux, fekélybetegség, epekövesség)
  • Szív- és érrendszeri betegségek
  • Csont- és ízületi rendszer betegségei
  • Daganatos betegségek
  • Vesebetegségek
  • Vérképzőrendszer betegségei (pl.: vashiányos anaemia)
  • Műtétek utáni étrend

Mit fogunk együtt csinálni?

Táplálkozási felmérés:

Kötetlen beszélgetéses formában zajló diétás felméréssel kezdjük, melyből kiderül, hogy milyenek az Ön táplálkozási szokásai, milyen az életmódja és a tápláltsági állapota

  • Hírlevél feliratkozás

    Ha Ön érdeklődik szolgáltatásaink, újdonságaink iránt és ezzel kapcsolatban naprakész információkat szeretne kapni, iratkozzon fel hírlevelünkre.
Feliratkozás