Aktuális


Újdonság!

A Spirit Egészségcentrumban is már elérhető a CORDEN Labordiagnosztikai szolgáltatás!

croden_labor

CORDEN laborvizsgálati csomagok árlistája Letöltés

Közzététel: 2020.05.18.


covi19_red

Kedves Pácienseink!

A Corden International (Magyarország) Kft., tekintettel a jelen járványügyi helyzetre,
tovább bővítette vizsgálati palettáját a SARS-CoV-2 IgG meghatározással.

A teszt a SARS-CoV-2-vel fertőzött beteg immunrendszere által termelt specifikus IgG antitesteket mutatja ki, melyek a tünetek jelentkezése utáni néhány naptól 2 hétig terjedő időszakban jelennek meg. A specifikus IgG antitestek a betegség tünetes stádiumában már kimutathatóak, sőt azután is, hogy a PCR technikával kimutatható RNS már nem detektálható.
Emellett az IgG antitestek perzisztenciája lehetővé teszi azoknak a korábban megfertőződött betegeknek az azonosítását is, akik felgyógyultak a betegségből és valószínűsíthetően immunissá váltak rá. Valamint azon személyek is kiszűrhetők, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

A vizsgálat listaára: 7.900,- Ft (hétezer-kilencszáz Forint)

Érdeklődni a vizsgálatról, időpontot kérni a 06-74/501-080 vagy +36-30/324 4195 telefonszámon lehet. Az online foglalás is működik!

Közzététel: 2020.05.18.


pcr-teszt

Már elérhető a PCR teszt!

A vizsgálat a vírus RNS-ét, azaz magát a vírust mutatja ki legkorábban a fertőzést követő 1-3 nappal a garat nyálkahártyájából vett mintából a vírus genetikai jellemzőjének vizsgálatával (PCR, azaz polimeráz-láncreakció). Ez a pozitivitás mindaddig fennáll, ameddig a betegség tart.
A teszt előnye, hogy a betegség korai fázisában is kimutatható a vírus, de előfordulhat, hogy akkor végzik el (a lappangási idő elején), amikor a vírus még nem mutatható ki a vett mintából, ezért szükséges lehet a teszt megismétlése. A vírus a gyógyulást követően eltűnik a nyálkahártyáról, így korábbi pozitív teszt esetén, 48 óra eltéréssel vett, két negatív eredmény gyógyulást jelent.
A teszt alkalmas a betegség gyanújának megerősítésére, a betegség diagnózisának felállítására és a gyógyulás igazolására, valamint kontaktok vizsgálatára.
Problémát okozhat a nem megfelelő mintavétel, ami két dolgot is jelenthet: maga a mintavétel nem tartalmaz elegendő vírust, vagy a lappangási idő túl korai szakaszában történt.

A vizsgálat díja 26.000,-Ft.

Közzététel: 2020.05.20.


Kedves Pácienseink!

2020. 05.04-től

az Egészségcentrum újra várja Önöket. Csak előre egyeztetett időpontra érkező pácienseket áll módunkban fogadni.
Érdeklődni lehet: +3674/501-080, +3630/324-4195
Kérjük, vizsgálatra kísérő nélkül, maszkban érkezzenek, belépés előtt fertőtlenítsék kezüket, szólításig a bejáratnál várakozzanak.
Ne jöjjön kezelésre vagy mindenképpen jelezze, ha:
-felső légúti megbetegedése van,
-lázas,
-köhög,
-egy háztartásban él vagy személyes kapcsolatba került új koronavírus fertőzött beteggel.

Közzététel: 2020.05.04.  • Hírlevél feliratkozás

    Ha Ön érdeklődik szolgáltatásaink, újdonságaink iránt és ezzel kapcsolatban naprakész információkat szeretne kapni, iratkozzon fel hírlevelünkre.
Feliratkozás