Szolgáltatásbővülés az Egészségcentrumban

 

Közel egy esztendő telt el azóta, hogy két ismert szekszárdi orvos Dr. Streicher Mátyás ortopéd sebész és Dr. Tóth Nándor szájsebész ötlete életre kelt és megkezdte működését a Spirit Egészségcentum. Az alapítók több célt is maguk elé tűztek és az idő visszaigazolta elképzeléseiket. Az Ybl Miklós utcai Egészségcentrum mára ismert gyógyító hellyé vált a megye, sőt országhatáron kívül is.

Komplex egészségügyi szolgáltatóvá akartunk válni, mindenféle értelemben- mondja Tóth doktor. Egyrészt sokféle szolgáltatást szerettünk volna egy helyen, másrészt szerettük volna, ha családok együtt jönnek el hozzánk. Olyan szolgáltató akartunk lenni, aki a megelőzéstől, az utógondozásig bármilyen szakaszban képes kezelni a hozzánk érkezők problémáját.

Magas minőségre törekszünk-veszi át a szót Dr. Streicher Mátyás. Fontos hogy a sajnos sok sebből vérző állami ellátás mellett jó színvonalon tudjunk gyógyítani. Láthatóan jó irányt vettünk. Jelzi, hogy Pécsről érkeznek hozzánk orvosok , akik velünk szeretnének dolgozni, hogy az egészségbiztosítók minden megyében csak egy intézménnyel kötnek szerződést és ezek Tolnában mi vagyunk , és hogy a pécsi Diagnosztikai Központtal stratégiai partneri viszonyunk van ami azt jelenti, hogy az ottani szolgáltatások rajtunk keresztül térítés mellett soron kívül elérhetőek, nem kell hónapokat várni egy –egy vizsgálatra.

A ház egyik ars poeticája az volt hogy adjunk teret a már jól befutott kollégák mellett a fiataloknak is. Ma már több kiváló ifjú orvos és egészségügyi szolgáltató rendel a centrumban, akik felismerték a lehetőséget. E területen további cél, hogy képzéseket indítsunk a velünk együttműködű ifjú gyógyítók részére.

Nagyon fontos eredményként könyveljük el, hogy a régióban egyedülállóan betegjogi tanácsadás kezdi meg működését a házban.

Sajnos a jelenlegi sok száz csökkent munka képességű embert érintő felülvizsgálati időszakban nagyon fontos egy ilyen szakember jelenléte egy magára adó egészségügyi létesítményben.

A jövő egyik nagy feladata, hogy a jelenleg több mint egy tucat szolgáltatást tovább bővítsük. Ez két területet érint a neurológia és a pszichiátria szakterületét. A működtetéshez szükséges technikai berendezések egy része már rendelkezésre áll, a továbbiak beszerzés alatt vannak,

Nagyon fontosnak tarjuk az egészségnevelést- mondják a doktorok. Ennek és a további kapcsolatok építésének érdekében indítunk már áprilistól egy előadássorozatot a nagyközönség számára. A SPIRIT KEDD sorozatban közkeletű betegségek gyógyításáról kaphatnak tájékoztatást, tehetik fel kérdéseiket szakembereinknek. Az előadások ingyenesek lesznek, nagyon bízunk benne, hogy sok érdeklődő látogat majd el keddenként hozzánk. Hiszen ez az előadássorozat is hozzásegít a bizalom erősödéséhez, mely elengedhetetlen a szakmában. Nem kell ahhoz betegnek lenni, hogy az orvos partner legyen. Elég adott esetben egy jó tanács, és megelőzhető? a komolyabb probléma kialakulása. Éppen ezért tervezzük, hogy rendszeresen szűrőnapokat egy fajta nyílt napot rendezünk az intézményben. Ha valaki úgy érzi, fontos önmaga számára, fontos hogy egészségesnek érezze önmagát-, hiszen e nélkül nem tud teljes életet élni- akkor mi segítünk ebben, ha kell tanáccsal, ha kell kezeléssel.